Siv Iren Misund

Mezzosopran
Image

Mezzosopran Siv Misund har sin utdannelse fra Barratt Due musikkinstitutt og Norges musikkhøgskole hvor hun studerte sang med Kjersti Ekeberg. Våren 2007 avsluttet hun sin master i utøvende klassisk sang. Under studietiden sang hun rollen som Anne i DNO & B’s ungdomssatsing Izzat en kjærlighetsopera av Ketil Bjørnstad.

Hun har mottatt strålende kritikker for flere av sine rolletolkninger, blant annet for rollen som Santuzza i Cavalleria Rusticana med RingsakerOperaen, Azucena i Il Trovatore med Winslow Hall Opera, Eboli i Don Carlo med Fulham Opera og senest som Amneris i OscarsborgOperaens produksjon av Aida.

De siste årene har hun sunget tittelrollen i The Rape of Lucretia med LidalNorth, Dryade i Ariadne auf Naxos med Nordnorsk Opera og Symfoniorkester, Tredje dame i Tryllefløyten med OperaTrøndelag, Frugola (Il Tabarro) og Zita (Gianni Schicchi) i LidalNorths produksjon av Il Trittico på DNO&B, Ulrika (Un Ballo in Maschera) under Oslo Operafestival og høsten 2017 tok hun andreplass i The Robert Presley Memorial Verdi Prize i London.

Siv har siden 2007 studert sang med Michael Harper i London, jobbet med coach John Lidal (DNO&B) og nylig med den verdenskjente Verdi-mezzoen Dolora Zajick. Hun har også deltatt på en rekke mesterklasser i inn og utland med blant annet Fiorenza Cossotto, Trish MacCaffrey, Roger Vignols og Sarah Walker.