Synne Vinje

Sopran
Image

Synne Marie Rui Vinje er en norsk sopran som har sin operautdannelse fra Operahögskolan ved Stockholms Konstnärliga Högskola og fra Norges Musikkhøgskole. Synne har over lengre tid jobbet med lærere og operasangere som Ulrika Tenstam Juvas, Hovsångare Karl-Magnus Fredriksson (Kungliga Operan), barytoner Yngve Søberg (DNO&B) og Bo Skovhus (Wiener Staatsoper og NMH), Randi Stene og Professor Barbro Marklund (NMH) og Susanna Eken. Hun har deltatt på mange mesterklasser, blant annet med sopran Asmik Grigorian og Patricia McCaffrey.

Høsten 2020 var Synne praktikant ved Kungliga Operan i Stockholm, og debuterte på Hovedscenen som Paggio della Duchessa i Rigoletto av Guiseppe Verdi. Forestillingen ble regissert av Sofia Jupither, dirigert av Vincenzo Milletarì, og blant de andre i castet var sangere som Hovsångare Karl-Magnus Fredriksson, Ida Falk-Winland og Konu Kim. Påfølgende vinter/vår sang Synne rollen som Adele i Jacopo Spirei sin oppsetning av Die Fledermaus av Johann Strauss, dirigert av Gregor Bühl, sammen med avgangsstudentene ved Kunsthøgskolen i Oslo. Våren 2021 uteksamineres Synne fra Operahögskolan, med rollen som Mimì i utdrag fra La Bohème av Giacomo Puccini, i eksamensproduksjonen på Wermland Opera i Karlstad.

Synne sang rollen som Lisette, og var cover på tittelrollen Magda de Civry, i Victoria Bomann-Larsens produksjon av La Rondine av Giacomo Puccini, under Lidal North International Opera Workshop 2019. Hun har gjort roller som The Governess (tidligere også rollen som Flora) i studentkompaniet Masque Opera sin produksjon av The Turn of the Screw av Benjamin Britten. Tidligere har hun blant annet sunget Second Woman i Dido and Aeneas av Henri Purcell, i prosjekt med Randi Stene på Norges Musikkhøgskole.

Synne har mottatt stipender som Bærum Kommunes Kulturstipend i 2021, Kungliga Musikaliska Akademiens Lokala Stipendium samt fra Ingerid, Synnøve og Elias Fegerstens Stiftelse i 2020, Skipsreder Tom Wilhelmsens Stiftelse i 2019, Sine Butenschøns Fond i 2018 og Kulturskolerådet & Norsk Tippings Drømmestipendet i 2011.

Synne Marie jobber som frilanssanger i ulike sammenhenger – også på oppdrag fra større aktører innen norsk og internasjonalt næringsliv. De siste årene har hun blant hatt solistiske engasjement for Det Fransk-Norske Handelskammer i anledning deres 100-årsgalla i Gamle Logen og i Kulturprogrammene til Nordea og Telenor ASA, sammen med profilerte utøvere som Håvard Gimse, Emmanuel Bleuse og Ivar Anton Waagaard.