Image
Image
lørdag 1. juli 2023
, kl 13:00

Opera til folket | BAKgården Sandvika (fri entré)

Vi har samarbeidet med Opera til Folket siden oppstart av i 2011. I år er de tilbake både i mai, juni og juli. Velkommen til en vakker og hyggelig stund med opera i BAKgården.
FRI ENTRÈ
Medvirkende
Synne Vinje, sopran
Christina Jønsi, mezzosopran
Edel Bolstad, piano
Synne Vinje har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole, og Operahögskolan – Stockholms Konstnärliga Högskola. Under sin studietid i Stockholm var hun praktikant på Kungliga Operan i Stockholm og ett år etter sin tid som praktikant, gjorde Synne sin profesjonelle debut med innhopp på Kungliga Operan, i samme produksjon. I studietiden hadde hun utveksling til både Vilnius, Litauen og Kunsthøgskolen i Oslo. Synne har siden sin eksamen fra Operahögskolan i 2022, gjort flere rolledebuter; deriblant Musetta i La bohème av Puccini under Dala-Floda Operafestival, Marguerite i Faust av Gounod på Oslo Operafestival, og antagonisten Foreign Princess i Rusalka av Dvořák i Roslagens Sommaropera – Opera på Österbybruk. Hun har også vært sopransolist i flere sakrale verk i Stockholms kirker; blant annet i Brahms’ Ein Deutsches Requiem sammen med Kungliga Hovsångaren Karl-Magnus Fredriksson, kor og orkester, og i Haydns Kleine Orgelmessesammen med orgel, strykekvartett og kor. Synne har sunget på scener som Confidencen Ulriksdals Slottsteater, Stockholms Konserthus og Gamle Logen i Oslo. Hun er aktiv som frilanser i både offentlige og private arrangement, og som entreprenør i egne prosjekter.
Christina Jønsi er født og oppvokst i Skien. Hun har bachelorgrad fra Griegakademiet og master i opera fra Kunsthøgskolen under veiledning av Solveig Kringlebotn. Sesongen 2021/2022 var hun solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett. Her var hun først med i regissør Vidar Magnussens Orfeus i Underverdenen i rollen som Juno. Videre gjorde hun gjeterjenta Pastuchyňa i Janacheks vakre Jenůfa. Deretter var hun med i gjenoppsetningen av regissør Calixto Bieitos Carmen, i rollen som Mercédès.
Edel Bolstad er opprinnelig fra Bergen, men studerer for øyeblikket utøvende klassisk klaver ved Norges Musikkhøgskole i Oslo, med professor Henning Smebye som lærer. Hun har hatt timer med lærere som Marianna Shirinyan, Håvard Gimse, Einar Steen Nøkleberg og Håkon Austbø m.fl, og har spilt konserter under bl.a. Festspillene i Bergen, Trondheim Kammermusikkfestival og Grieg in Bergen Festival.
Om BAKgården
BAKgårdsscenen retter seg i hovedsak mot unge talenter, frivillige organisasjoner og dyktige amatører fra Bærum og omegn. Scenen er profesjonelt drevet og tilbyr kvalitet og bredde. Vi samarbeider derfor med en rekke lokale aktører, som musikkskoler, sangpedagoger, kreative linjer ved videregående skoler, Bærum kulturskole, flere lokale ildsjeler mm. Og vi søker stadig å bli kjent med nye samarbeidspartnere.
BAKgården er åpen for alle, og har gratis formiddagsarrangementer hver helg fra mai til august. BAKgårdens publikum er sammensatt – her møtes folk på tvers av generasjoner, kjønn og sosial status. Slik sett er BAKgården en viktig møteplass og et sentralt element i stedsutviklingen i Sandvika.
BAKgården driftes av Bærum kommune

PublikUng

PublikUng er en organisasjon som senker terskelen blant unge for å gå i Operaen og på konserter med klassisk musikk. Visjonen er å spre interessen for disse kulturformene, og gjøre dem mer tilgjengelig for de mellom 18 og 30 år. PublikUng har nå ca. 2000 medlemmer og det koster bare kr 50,- å bli medlem. Den eneste regelen er at dersom du har mottatt gratis eller veldig billig billett til en konsert/forestilling, er påmeldingen bindende. Du MÅ da benytte deg av billetten din eller gi den til en venn. Det er alltid lang venteliste og en annen som vil gå i ditt sted, hvis du ikke kan. Gi derfor beskjed dersom du ikke benytter billetten din likevel. Meld deg inn via publikung.no

Bli medlem i Opera til folket

Medlemskap har en engangspris på kr 100,- og gir deg bl.a. rabatterte billetter! Ved påmelding vil du få tilsendt en e-post med betalingsinfo. Gå på forsiden til Opera til folket og meld deg på. Scroll helt nederst på siden.

Image