Viktoria Joner

Sopran
Image

Viktoria Joner er en 23 år gammel, norsk-peruansk sopran, født og oppvokst i Oslo. Hun startet sin karriere som 8-åring i Den Norske Operaes barnekor. Der var hun med i over tretti produksjoner som både solist og korist med bl.a. Stefan Herheim, Antonio Fogliani, Peter Szilvay og Calixto Beito.

Da Viktoria sluttet i operaens barnekor startet hun på Barratt Dues musikkinstitutts satsingsprogram «Unge talenter». Der begynte hun å ta sangtimer med Solveig Kringlebotn, som hun fortsatte hos da hun startet på satsingsprogrammet ved Edvard Munch videregående skole. Deretter bar det til Barratt Due musikkinstitutt før hun begynte på Operahøyskolen i Oslo, der hun nå går sitt siste år.

Viktoria har fått gleden av å synge urpremierer på verk som Jorden rundt på 80 dager av Gisle Kverndokk, Stormen av Nils Henrik Asheim, Snekvit av Gisle Kverndokk. I tillegg har jeg vært så heldig å få fremføre Giga delte dolomitt av Vigdisje Verheer og sangsyklusen Make a difference, basert på Greta Thunberg sine taler komponert av Viktorias far, Sverre Indris Joner. Til høsten synger hun rollen «Angelica» i nyskrevede stykket av Geir Solerød, Marko og Adriane.

Viktoria har sunget med orkestre som KORK, Operaorkesteret og Marinemusikken. Sistnevnte var resultat av gevinsten av første plass på Midgaard musikkonkurranse, .

Viktoria har tolket roller som Fiodiligi i Cosi fan tutte av Mozart, Madam Silberklang i Der Schauspieldirektor av Mozart, Norina i Don Pasquale av Donizetti, Antonia i Les contes d’Hoffmann av Offenbach og Persephone i den nyskrevede operaen Mellom de levende og de døde av Benjamin Knudsen. Viktoria skal denne våre få gleden av å tolke rollen Serpetta i Mozart sin La finta Giardiniera i Den Norske Opera med KORK.

Image
15
juli
kl 15:30

EKSTRA Lørdagsopera: Thomas Ruud m.fl.

Gamle Raadhus Scene
2023