Image
Image
søndag 5. mai 2024
, kl 11:00

Konsertforedrag: Vår tause musikkdramatiske arv

Hør historien om de glemte norske operaer! Opera-nestor Terje Boye-Hansen tar oss med på en reise gjennom operaer du mest sannsynlig ikke har hørt. Underveis får vi høre utdrag fra bl.a. «Kosakkene» av Catharinus Elling, «Die Wette» og «Der Recke von Lyrskovsheid» av Sigvardt Aspestrand, «Laila» av Ole Olsen og «Sturvögel» av Gerhard Schjelderup, fremført av tre fantastiske sangere.

Terje Boye-Hansen kan se tilbake på en lang og variert karriere i norsk musikkliv. Blant annet var han ansatt ved Den Norske Opera fra 1968 til 2016, først som fagottist og senere som dirigent. Han har et brennende engasjement for norsk klassisk musikkarv, og har gjort et stort arbeid for å hente frem lite spilte eller helt uspilte norske musikkverker.

Konsertføredraget er en del av bransjefestivalen arena:klassisk

Medvirkende

  • Terje Boye-Hansen, foredragsholder
  • Johannes Aas, bass
  • Renate Ekerhovd, sopran
  • Markus Bjørlykke, tenor
  • Dorina, Komani, piano

Billetter

Fri entré.
Dørene åpner 30 min før forestillingen begynner.

Adresse

Gamle Raadhus Scene, Christiania torv 1

Det oransje huset til høyre for deg når du står med ryggen til statuen av HANSKEN på Christiania torv og ser nedover Rådhusgaten mot Operaen. Rett ved siden av Rådhusgata 30.

PublikUng

PublikUng er en organisasjon som senker terskelen blant unge for å gå på opera og konserter med klassisk musikk. Visjonen er å spre interessen for disse kulturformene og gjøre dem mer tilgjengelig for dem mellom 18 og 30 år. PublikUng har nå i underkant av 2000 medlemmer og det koster kun kr 50,- å bli medlem. Den eneste regelen er at dersom du har mottatt gratis eller veldig billig billett til en konsert/forestilling, er påmeldingen bindende. Du MÅ da benytte deg av billetten din. Gjør du ikke det, vanker det dessverre en bot. Det er alltid lang venteliste og en annen som vil gå i ditt sted, hvis du ikke kan. Gi oss derfor beskjed dersom du ikke benytter billetten din likevel. Du kan gi den til en venn også.
Meld deg på via publikung.no

Bli medlem i Opera til folket

Medlemskap har en engangspris på kr 100,- og gir deg bl.a. rabatterte billetter på de fleste billetter på Gamle Raadhus Scene! Ved påmelding vil du få tilsendt en e-post med betalingsinfo. Gå inn på forsiden til Opera til folket og meld deg på. Scroll helt nederst på siden.

Image