Renate Ekerhovd

Sopran
Image

Renate Ekerhovd  kommer fra det lille øysamfunnet Sotra utenfor Bergen på den norske vestkysten. Hun startet sin musikkutdannelse ved Musikkhøgskolen i Oslo og har en Postgraduate Diploma in Advanced Music fra Det Kongelige Opera Akademi i København, Danmark. Den unge sopranen har gjort seg bemerket gjennom sine studier og tidlig karriere som en allsidig kunstner, om det er på konsert eller på operascenen.

Renate har medvirket i en rekke produksjoner og sunget mange roller ved operahusene i Danmark og Norge, blant annet Oscar i Un Ballo in Mascera av Verdi, Musetta i La bohème, Søster Genovieffa i Sour Angelica av Puccini, Frasquita i Carmen av Bizet, Berta i Barbereren i Sevilla av Rossini, Johanna i Sweeney Todd av Sondheim, Lady with a hand mirror i Postcard from Morocco av Argento, Despina i Cosí fan Tutte, Papagena i Tryllefløyten, Susanna og  Barbarina i Figaros Bryllup av Mozart, Amore i Orfeus og Euridice av Gluck, Fortuna i Poppeas Kroning av Monteverdi og Lucy i The Telephone av Menotti.

Renate er en ettertraktet sanger med høy koloraturstemme. Hun er kjent for sin sangglede med fokus på formidling og sin lekne musikalitet. Hun briljerer i både små og store roller med stort overskudd og høy profesjonalitet. 

Image
25
august
kl 13:00

Opera til folket | BAKgården Sandvika

BAKgården
2024