Image
Image
lørdag 4. november 2023
, kl 12:30

Opera for barna: Sotis & Stripen på Søppelhaugen

Vinneren av Opera Østfolds konkurranse i barneopera presenterer en nervepirrende og miljøbevisst forestilling med mål om å lære barn om avfallssortering. Forestillingen har så langt blitt meget vel tatt imot, både i barnehager og på Fredriksten Operafestival.

Vi møter de to kattene Sotis og Stripen i en bakgård som er skitten og fylt til randen av søppel. En natt drømmer Sotis at det skulle vært blomster rundt dem. Klarer de to vennene å gjøre denne drømmen virkelig? Gjennom kjente operaarier og duetter beveger handlingen seg mellom latter og tårer, stridigheter og forsoning. På en leken og interaktiv måte prøver kattene ut forskjellige måter å rydde og sortere all søppel, og til slutt er det ved hjelp av barna som de klarer å løse gåten.

Forestillingen varer i ca. 30 minutter og passer for barn fra 3 år.

Medvirkende

Flora Crocker Ångman, sopran, fullførte sin master i opera ved Kunsthøgskolen i Oslo i 2022. Der opptrådte hun i roller som Rusalka i Rusalka, Amina i La Sonnambula, og Matilde i Elisabetta Regina D’inghilterra. Hun har tidligere studert ved NTNU, hvor hun tok sin bachelor i utøvende musikk med fordypning i klassisk sang.

Marika Schultze, mezzosopran, har en mastergrad i opera fra Kunsthøgskolen i Oslo, og har studert klassisk sang, ensembleledelse, performance og fysisk teater ved Norges Musikkhøgskole, Högskolan för Scen och Musik (Göteborg) og Nordiska Teaterskolan. Hun er gründer av Quarantine Opera, verdens første digitale operahus. Det siste året har hun vært regiassistent ved TSOs produksjon av Tosca, hospitert for regissør Victoria Bomann-Larsen ved Den Norske Opera i produksjonen av Carmen. Hun er fast dirigent for Hagebykoret, og vil til våren studere operaregi ved Stockholms Konsthögskola.

Noël Rubli er en sveitsisk-tysk trekkspiller født i Zürich i 1997. For tiden studerer han en bachelor i klassisk musikkutførelse hos Andreas Borregaard ved Norges musikkhøgskole. Han arbeider hovedsakelig med samtidsmusikk, sist innen New Discipline-feltet, men har også en stor interesse for tidlig musikk.

Billetter

For å sikre deg billett anbefaler vi å kjøpe denne gjennom TicketCo.
Dersom det er utsolgt på TicketCo kan du ta kontakt på på sms samme dag, da vi av og til får avbestillinger. Send sms til 95 23 24 01.
Det er mye som koster penger for tiden, så hvis det er noen familier som synes det er vanskelig å prioritere å gå på opera nå, send oss en mail til info@operatilfolket.no så har vi noen fribilletter på lur.

Adresse

Gamle Raadhus Scene, Christiania torv 1
Det oransje huset til høyre for deg når du står med ryggen til statuen av HANSKEN på Christiania torv og ser nedover Rådhusgaten mot Operaen. Rett ved siden av Rådhusgata 30 og over gaten for Rådhusgata 19.

Bruksanvisning for billettbestilling

Når du har kommet inn på siden til TicketCo, velger du først antall billetter, deretter trykker du på den gule knappen hvor det står «BESTILL».
Deretter trykker du «FORTSETT». Du kommer nå til en meget enkel registrering (registrer kun ett navn på alle billettene, så sparer du masse tid).
Til slutt kommer du til en betalingsside, der du trenger Bank-ID for å få betalt.
Hvis du av en eller annen grunn ikke får til å bestille billetter via TicketCo, kan du sende en e-post til: info@operatilfolket.no

PublikUng

PublikUng er en organisasjon som senker terskelen blant unge for å gå i Operaen og på konserter med klassisk musikk. Visjonen er å spre interessen for disse kulturformene, og gjøre dem mer tilgjengelig for de mellom 18 og 30 år. PublikUng har nå ca. 2000 medlemmer og det koster bare kr 50,- å bli medlem. Den eneste regelen er at dersom du har mottatt gratis eller veldig billig billett til en konsert/forestilling, er påmeldingen bindende. Du MÅ da benytte deg av billetten din eller gi den til en venn. Det er alltid lang venteliste og en annen som vil gå i ditt sted, hvis du ikke kan. Gi derfor beskjed dersom du ikke benytter billetten din likevel. Meld deg inn via publikung.no

Bli medlem i Opera til folket

Medlemskap har en engangspris på kr 100,- og gir deg bl.a. rabatterte billetter! Ved påmelding vil du få tilsendt en e-post med betalingsinfo. Gå inn på forsiden til Opera til folket og meld deg på. Scroll helt nederst på siden.

Image