Image
Image
fredag 27. september 2024
, kl 19:00

Oslo Operafestival – AÏDA (utdrag)

Opera til folket har spesialisert seg på å sette opp forkortede versjoner av kjente operaer. Dette er en veldig fin måte å bli kjent med verdenskjente operaer uten at det tar tre timer og koster skjorta. Liker du det du ser, kan du gjerne ta en tur til Verona i Italia og se verdens beste versjon av Aida fra 1913 (sjekk at du bestiller billetter til rett forestilling, de har to) i vakre Arena de Verona. Det er et minne for livstid. Sjekk ut Arena de Verona her

Om forestillingen

I vår forkortede versjon av Giuseppe Verdis kjente opera får du oppleve den vakre musikken, riktignok med klaver, men vakker er den likevel. Historien blir fortalt underveis slik at du forstår hva som skjer, selv om det synges på italiensk. Dramaet utspilles på faraoenes tid i det antikke Egypt med et aldri så lite fokus på den gamle hedenske skikk der man straffet forbrytere ved å begrave dem levende. Det dramatiske handlingsforløpet i operaen er bygd opp omkring denne makabre skikken. Handlingen skildrer de to rivaliserende kvinnene, Aïda og Amneris, og deres kamp om helten Rhadames, en ung egyptisk kriger.

Billetter

Kjøpes via TicketCo, legges ut snart.

Kr 250,- (kr 200,- for Operamedlemmer og kr 100,- for Student/PublikUng).

Medvirkende

  • Aïda, Ivi Karnezi sopran
  • Amneris: Désirée Baraula-Massari, mezzosopran
  • Radames: Thomas Ruud tenor
  • Amonasro: Dagfinn Andersen, baryton
  • Klaver og forteller: Dorina Komani

Adresse

Universitetets aula, Karl Johans gate 47

Bruksanvisning for billettbestilling

Når du har kommet inn på siden til TicketCo, velger du først antall billetter, deretter trykker du på den gule knappen hvor det står «BESTILL».
Deretter trykker du «FORTSETT». Du kommer nå til en meget enkel registrering (registrer kun ett navn på alle billettene, så sparer du masse tid).
Til slutt kommer du til en betalingsside, der du trenger Bank-ID for å få betalt.

Hvis du av en eller annen grunn ikke får til å bestille billetter via TicketCo, kan du sende en
e-post til:  info@operatilfolket.no

PublikUng

PublikUng er en organisasjon som senker terskelen blant unge for å gå på opera og konserter med klassisk musikk. Visjonen er å spre interessen for disse kulturformene og gjøre dem mer tilgjengelig for dem mellom 18 og 30 år. PublikUng har nå i underkant av 2000 medlemmer og det koster kun kr 50,- å bli medlem. Den eneste regelen er at dersom du har mottatt gratis eller veldig billig billett til en konsert/forestilling, er påmeldingen bindende. Du MÅ da benytte deg av billetten din. Gjør du ikke det, vanker det dessverre en bot. Det er alltid lang venteliste og en annen som vil gå i ditt sted, hvis du ikke kan. Gi oss derfor beskjed dersom du ikke benytter billetten din likevel. Du kan gi den til en venn også.
Meld deg på via publikung.no

Bli medlem i Opera til folket

Medlemskap har en engangspris på kr 100,- og gir deg bl.a. rabatterte billetter på de fleste billetter på Gamle Raadhus Scene! Ved påmelding vil du få tilsendt en e-post med betalingsinfo. Gå inn på forsiden til Opera til folket og meld deg på. Scroll helt nederst på siden.

Image