Ida Gudim sopran

Ida Gudim

Ida Gudim er masterstudent ved operahøyskolen hvor hun studerer under Toril Carlsen. Hun har også en mastergrad fra Norges musikkhøyskole hvor hun studerte under Anne Nyborg, og en bachelorgrad fra Barratt Due Musikkinstitutt hvor Liv Kjersti Sandve var hennes pedagog. Under tiden på operahøyskolen har hun sunget roller som Erste dame i ”Die Zauberflöte”, Leonora/Fidelio i ”Fidelio”, Romilda i ”Xerxes”, Donna Anna i ”don Giovanni”, og Mrs. Chan i urpremieren på ”Ad Undas-Solaris korrigert” som ble fremført i operaen høsten 2013.
Hun ble samme år innvilget stipend fra Ruud-Wallenbergs fond som en av tre sangere. I 2014 tolket hun rollen som Fiordiligi fra ”Cosi fan tutte” i sin helhet på Den Norske Opera&Ballett, og jobbet samme høst med regissør Stefan Herheim i rollen som Poppea i ”L`incoronazione di Poppea”.

Ida har jobbet som sanger i både inn- og utland. I Desember 2013 holdt hun flere solistiske konserter i Tokyo, Japan, i samarbeid med ”Grieg society of Japan”. Hun har også i flere år vært utøver i prosjektet UMOJA hvor musikere fra Norge, Zimbabwe, Mosambique og Sør-Afrika samles for å lage konsert og folkefest på det afrikanske kontinent. Hjemme i Oslo har hun, sammen med Ole Martin Huser-Olsen, dannet en sopran og gitar duo som har bestått siden 2007.