Jørgen Magnus Haslum

Bassbaryton
Image

Den norske bass-barytonen Jørgen Magnus Haslum (f.1993), ble våren 2021 uteksaminert ved Kunsthøgskolen i Oslo. Han begynte sine studier i Bergen ved Griegakademiet og fortsatte i Oslo på Operahøgskolen. Han flyttet så til New York for å studere med Mark Schnaible i to år. Han er nå student av Yngve Søberg.

Sommeren 2021 gjorde Jørgen Magnus sin rolledebut som Figaro i Mozarts Le Nozze di Figaro, ved Lyric Opera Studio i Weimar, Tyskland. Jørgen Magnus har tidligere opptrådt med Opera Bergen i roller som Bethune i I vespri Siciliani, Angelotti i Tosca,  Nourabad i Les pêcheurs de perles, Commissario i Madama Butterfly, Dancairo i Carmen,  Presten i Fange og fri og Marco i Gianni Schicchi.

Under studiene har han gjort roller som Frank i Die Fledermaus, Sprecher i Die Zauberflöte, Publio i La Clemenza di Titio og Betto i Gianni Schicchi. Jørgen Magnus sang også Fiorello i Il Barbiere di Siviglia under Festspillene i Bergen.

Han vant 2. Pris i NINA solo competition i 2018.

Han har en spesiell hengivenhet for Lieder og har allerede bygget et betydelig repertoar med sanger av Beethoven, Brahms, Grieg, Quilter, Poulenc, Schubert, Schumann og Vaughan Williams.

Image
19
april
kl 21:00

Operapub i Teaterkjeller’n 19. april

Teaterkjeller'n
2023
Image
15
april
kl 15:30

Lørdagsopera 15. april

Gamle Raadhus Scene
2023