Jørgen Magnus Haslum

Bassbaryton
Image

Den norske bass-barytonen Jørgen Magnus Haslum (f.1993), ble våren 2021 uteksaminert ved Kunsthøgskolen i Oslo. Han begynte sine studier i Bergen ved Griegakademiet og fortsatte i Oslo på Operahøgskolen. Han flyttet så til New York for å studere med Mark Schnaible i to år. Han er nå student av Yngve Søberg.

Sommeren 2021 gjorde Jørgen Magnus sin rolledebut som Figaro i Mozarts Le Nozze di Figaro, ved Lyric Opera Studio i Weimar, Tyskland. Jørgen Magnus har tidligere opptrådt med Opera Bergen i roller som Bethune i I vespri Siciliani, Angelotti i Tosca,  Nourabad i Les pêcheurs de perles, Commissario i Madama Butterfly, Dancairo i Carmen,  Presten i Fange og fri og Marco i Gianni Schicchi.

Under studiene har han gjort roller som Frank i Die Fledermaus, Sprecher i Die Zauberflöte, Publio i La Clemenza di Titio og Betto i Gianni Schicchi. Jørgen Magnus sang også Fiorello i Il Barbiere di Siviglia under Festspillene i Bergen.

Han vant 2. Pris i NINA solo competition i 2018.

Han har en spesiell hengivenhet for Lieder og har allerede bygget et betydelig repertoar med sanger av Beethoven, Brahms, Grieg, Quilter, Poulenc, Schubert, Schumann og Vaughan Williams.