Oslo Operafestival i Operaen for første gang

29. juni 2017

Nyskrevet opera på Scene 2 i Operaen

“The Life to Come”“The Life to Come” is one of E. M. Forster’s most beguiling and brilliant short stories. It is simultaneously romantic, satirical, passionate, comic, tragic and mysterious. It speaks of colonialism, sexuality, love and religion in unique ways.
The dramatic structure struck me as ideal for an opera and when the outrageously talented young Louis Mander and I talked about collaborating and he evinced a similar enthusiasm, it all just fell into place.

– Stephen Fry

 

Det er med stor glede at Opera til folket kan fortelle at vi skal sette opp en nyskrevet, engelsk opera på Scene 2 i Operaen torsdag 5. oktober kl 21.00. vi har jobbet for å få dette til i over tre år. Det viste seg vanskelig å få støtte til dette prosjektet, men med støtte fra Oslo kommune og Bergesenstiftelsen, så lar det seg gjøre i 2017.

Det hele begynte med at Adrian Voje forelo operaen for Opera til folkets leder, Gjøril Songvoll. Hun fikk kontakt med komponisten Louis Mander og et samarbeid var i gang. Allerede rett etter jur i 2015 hadde vi audition for operaen. Deretter satte arbeidet med å søke midler i gang. Men svslag etter avslag kom. Er det fordi komponisten ikke er norsk under vi, for det er ikke så mange nyskrevete operaer som dukker opp med Stephen Fry som librettist. Vi forstod ingenting. Nå er ikke Opera til folket kjent for å gi opp, så vi måtte bare lytte litt på noen andre planer og så bestemte vi oss for å gjøre «The life to Vome» til hovedsatsningen i 2017 – og nå er vi her!

Vi har fått tak i en fantastisk baryton fra England som synger Vitobay og Ole Morten Velde, Stina Levvel, Emil Havold Næshagen, Jørgen Backer m.fl. har solistroller. Einar Bjørge har regi og Tone Biancha Sparre Dahl dirigerer. Vi har mange andre flotte folk med i produksjonen les mer her

Vi håper mange fra vårt trofaste publikum kommer og ser denne flotte forestillingen. Vi lover at du vil like musikken selv om operaen er skrevet i våre dager. Den er vakker og tonal, men likevel spennende, litt som en blanding av Benjamin Britten og Giacomo Puccini.

VELKOMMEN

 

Image
Image