Carla Fernàndez Boix

Klaver
Image

Musikk har tatt den katalanske pianisten Carla Fernàndez Boix gjennom mange land i Europa. Carla trives med kombinasjonen av soloarbeid, kammermusikk og samarbeidet med andre kunstuttrykk i ulike sejangere.

Carla har opptrådt på arenaer som Lindemansalen i Oslo, Bridgewater Hall i Manchester, Southbank Centre i London og Philharmonie Luxembourg. Hun har spilt på fesivaler som Didsbury Coffee Concerts i Manchester, Cultuur Tijdens Het Middaguur i Breda, Piano City Milano, Concerts d’été en Vieille-Ville i Genève, Grieg i Bergen og Festreeval i Luxembourg. Carla har vært medlem av Académie Musicale de Villecroze, hun har også jobbet som frilans akkompagnatør ved Royal Northern College of Music og siden 2019 er hun en av akkompagnatørene ved Voksenåsen Summer Academy i Norge. I 2020 startet Carla prosjektet Opera in a Nutshell, med sikte på å tilby korte versjoner av operaer for å kunne gjøre dem tilgjengelige for forskjellige publikum og arenaer. I 2021 opptrådte hun Schumanns pianokonsert med Solihull Symphony Orchestra, som hun allerede har fremført Tchaikovsky pianokonsert nr. 1 og Rachmaninov klaverkonsert nr. 2.

Carla har en master som operarepetitør og en master i akkompagnement og kammermusikk fra Norges musikkhøgskole. Hun studerte også en master i soloutøvelse ved Royal Northern College of Music i Manchester, og en Bachelor of Music ved Het Utrechts Conservatorium, Nederland.