Jostein Fahre

Tenor
Image

Jostein Fahre (28), er tenor og kommer fra Skien. Han har jobbet aktivt med musikk i seks år, og har sunget på en rekke konserter og festivaler. Han startet sin sangundervisning hos Anders Vangen ved Operastudioet i Porsgrunn.

Inspirert av ulike artister, dannet han og fire andre det alternative poprock bandet Fairgate hvor en av låtene deres ble A-listet på NRK P1 Telemark. I tillegg mottok de Anders Vangen talentpris. Jostein valgte etter hvert å gå solo, og startet med sangundervisning hos operasanger Solveig Kringlebotn for å utvikle sangstemmen.

Han har vært en aktiv sanger i mannskoret «Klosterøen» i Skien. På konserter med «Klosterøen» har han også sunget sammen med blant andre Ingebjørg Bratland og Margaret Berger. Med koret har han også vært på kirketurne i Tyskland og Italia hvor han har vært solosanger. Videre har han vært en del av sanggruppen «Gutta krutt» hvor han blant annet sang sammen med barytonsanger Yngve Søberg og tenor Marius Roth Christensen.

I 2018 var han med i operaforestillingen Figaros bryllup på Den Norske Opera & Ballett, og i 2019 startet han studie ved Barratt Due musikkinstitutt i Oslo. For tiden tar han master ved KHiO.

Fahre produserer også egen musikk, med en blanding/hybrid av opera synging og elektronisk musikk, har releaset noen sanger på Spotify i 2021 under Artistnavnet «Fahrello» Med en forkjærlighet for klassisk musikk, elsker han å synge og tolke klassiske sanger fra flere komponister.

Image
12
april
kl 21:00

Operapub i Teaterkjeller’n 12. april

Teaterkjeller'n
2023
Image
1
april
kl 12:30

Opera for barna – Playtime

Gamle Raadhus Scene
2023