Georg Sverdrups hus

Huset oppkalt etter den første lederen for Universitetsbiblioteket i Oslo (UBO) - Georg Sverdrup - åpnet i 1999. Samtidig flyttet HumSam-biblioteket inn. Med kapasitet til 2.800.000 bøker er det Norges største fag- og forskningsbibliotek. Bygget er tegnet i en postmodernistisk sen-funksjonalistisk stil. Vi ser klare referanser til mange ulike perioder og stilarter. Den røde bakveggen og kontrastene med hvitt, gult og svart, samt utsrakt bruk av kvadrater finner vi igjen i konstruktivismen og i Bauhaus i 1920- og 30-årene.

Den gjennomførte bruken av bjerk i interiørene gir assosiasjoner til "Scandinavian Design" på 1950-tallet. Den monumentale fasaden som danner et nytt inngangsparti for universitetet har klare paralleller til antikkens tempel- og biblioteksfasader.

Bruken av travertin på veggen inn til biblioteket og hvit marmor i sentralhallen gir også assosiasjoner til antikken. Utvendig er bygget kledd med svart, blankpolert larvikitt.

Konserter

Ingen konserter tilgjengelige

Det er for øyeblikket ikke oppført opp noen konserter, sjekk igjen snart for oppdateringer. For arkiv, sjekk vår konsertkalender. På gjensyn!